Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 75. Genel Kurulu nedeniyle, Türkiye’nin dört bir yanından gelen oda ve borsalar Ankara’da buluştu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) 75.Genel Kurulu'na katılan Ceyhan Ticaret Borsası (CTB) Yönetim Kurulu Başkanımız Mustafa Aydar, Meclis Başkanımız Ali Cem Sandıkçı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Ferruh Arslan, Yönetim Kurulu Üyemiz Nazif Diler, Meclis Kâtip Üyemiz Bilal Yıkar, Meclis Üyelerimiz Bülent Savrun, Kasım Ayeş, Emrah Eker ve Genel Sekreterimiz Yeliz Aydar katıldı.

Organizasyonun birinci gününde oda/ borsalar tarafından TOBB İkiz Kuleler bahçesinde kurulan stantlarda, oda ve borsalar yörelerine ait ürünleri tanıttı.

Daha sonra, TOBB Yönetim Kurulu, Konseyler, oda, borsa başkanları ve delegeler Anıtkabir’i ziyaret ederek Ata’nın huzurunda saygı duruşunda bulundular.

Hisarcıklıoğlu: “Birliğimiz ebedi, gündemimiz ekonomi”

Anıtkabir ziyareti sonrasında Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın katılımı ile 75. Genel Kurul Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Takdim Töreni düzenlendi. Törende konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, son dönemlerde yaşanan ekonomik sıkıntılara dikkat çekerek şunları söyledi:
“Ağustostan bu yana ekonomi yavaşladı yükselen faizler, paramızdaki değer kaybı ve enflasyon hepimizin işini olumsuz etkiledi. Şimdi 4 yıllık seçimsiz döneme giriyoruz. Bu dönemde Türkiye’nin ilk gündem maddesi ekonomi olmalı. Zira atılacak çok adım, yapılacak çok iş var. Bu dönem huzur dönemi olmalı, yapısal reform dönemi olmalı. Zengin ve kalkınmış bir Türkiye için el ele çalışma dönemi olmalı. Türkiye çok güçlü bir ülke. Yeter ki ayrı gayrımız olmasın. Birbirimizi ötekileştirmeyelim. Hep birlikte kucaklaşalım. Bu tabloyu Türkiye’de egemen kılarsak şikayet ettiğimiz birçok sorun ortadan kalkacaktır. Birliğimiz ebedi, gündemimiz Ekonomi.”

“Oda ve Borsalarımız proje fabrikası haline geldi”

Oda ve Borsaların çalışmalarına da değinen Başkan Hisarcıklıoğlu, “Oda ve Borsalarımız proje fabrikası haline geldi. Çalışıyor, üretiyor, şehirlerine yeni eserler kazandırıp, üyelerimize daha çok hizmet ediyorlar” dedi. Oda ve Borsaların sadece yurtiçinde değil, yurt dışında da Türk bayrağını dalgalandırdığını anlatan Hisarcıklıoğlu, “Camiamızın ulaştığı bu seviye sizlerin eseri. Sizlerin emek ve gayretleriyle Oda ve Borsalarımız reel sektörün asli hizmet merkezi haline geldi. Dünyanın örnek aldığı bir yapıya kavuştu” ifadelerini kullandı.

Meslekte 10. ve 20. Yıl Onur Plaketleri sahiplerini buldu:

Meslekte 10. Ve 20. Yılını başarıyla dolduran Oda/ borsa delegelerine Meslekte 10. ve 20. Yıl Onur Plaketleri verildi.

Toplantı’da 10. yılını tamamlayan Ahmet Ongun Hizmet Şeref Belgesi aldı. Aynı zamanda Toplantıda Türkiye geneli Oda ve Borsaları arasında düzenlenen Proje Yarışmasında finale kalan projelere de plaket verildi.

CEYHAN TİCARET BORSASI