TÜBİTAK koordinasyonunda yürütülmekte olan Ufuk2020 Programı'ndan ve sonraki dönemlerde uygulanacak olan Avrupa Birliği Çerçeve Programlarından elde edilecek kazanımları azami ölçüde artırabilmek amacıyla oluşturulan Ufuk2020 programı İzleme ve Yönlendirme Kurulu (İYK),Avrupa Birliği Çerçeve Programlarının Türkiye'de etkili bir şekilde işleyişini sağlayamaya yönelik strateji ve eylemleri belirlemek belirlenen strateji çerçevesinde başlıca Ar-Ge ve inovasyon aktörlerini harekete geçirecek teşvik edecek, bilgilendirecek ve detekleyecek kararları almak ve gerekli çalışmaları yapmak üzere yetkilendirilmiştir.

Böylece Ufuk2020 Programı İzleme ve Yönlendirme Kurulu (İYK) Kapsamında kurulan Eğitim ve İletişim Çalışma Grubu Toplantısında Alınan Kararları ( https://ufuk2020.org.tr/tr ) Web Sitesinden Takip edebilirsiniz.